Със специална церемония на магистрала Струма откриха най-дългия тунел у нас

...
Със специална церемония на магистрала Струма откриха най-дългия тунел у нас
Коментари Харесай

Откриха Железница - най-дългия и най-модерен тунел в България

Със специфична гала на автомагистрала " Струма " откриха най-дългия тунел у нас - " Железница ". Заедно с него беше пуснато придвижването и по още 4 километра пътна права от аутобана.

На събитието участваха министър председателят Николай Денков, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и заместникът му Росица Кирова, транспортният министър Георги Гвоздейков, районният министър Андрей Цеков, депутати, кметове и други публични лица.



" Това разкриване бележи една стъпка по-напред до пълноценна транспортна съгласуваност на България с нейните съседи - в частност с Гърция, а в една малко по-далечна вероятност и с завършването на първия ни транспортен кулоар, свързващ южната и северната ни граница ", разяснява Цеков.

Регионалният министър напомни, че планът за тунела е стартирал през 2019 година и е претърпял седем държавни управления.

" И в случай че това не е един добър образец за политическа резистентност, е един отличен образец за последователност и резистентност в районната политика. И всеки кабинет има принос за един приоритет, който усъвършенства както стопанската система ни, по този начин и демографията ", акцентира Андрей Цеков.

И изясни, че секторът от 4,4 км е относително дребен, само че е извънредно комплициран като инженерни решения и индикатор за качествата на българската инженерно-техническа мисъл, и за потенциала на българските проектанти и строители.



" Остават ни 26 км от автомагистрала " Струма ". Очаквам през идващите 2 седмици да има решение и за оставащия сектор, който да обезпечи връзката сред Симитли и Кресна ", означи още министърът и продължи:

" Искрено се надявам, че до 2027-2028 година ние ще имаме пълноценна магистрална съгласуваност сред София и гръцката ни граница, чакам почти по същото време да е приключена и връзката ни на север до румънската граница ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР